Фото без опису

 

Вже традиційно в місті Надвірна розпочався культурно-мистецький проект «Файне Різдво у Надвірній», організований Надвірнянською райдержадміністрацією, Надвірнянською районною радою та Надвірнянською міською радою.

Різдво – одне з найбільших християнських свят, що наповнює наші серця сподіваннями, радістю та зігріває душі величальними колядками і віншуваннями. Вже стало доброю традицією у дні різдвяних свят приймати колядників. Щороку, по українській землі ходить коляда, даруючи усім родинам звістку про народження Сина Божого, добро і радість.

26 грудня 2019 року, на запрошення організаторів, фестиваль «Файне Різдво у Надвірній» відвідали творчі колективи Ланчинської об’єднаної територіальної громади, які дивували всіх присутніх, яскравим вертепним дійством, прадідівськими автентичними колядками, самобутністю та унікальністю різдвяного дійства з притаманним колоритом.

Голова Ланчинської селищної ради ОТГ – Володимир Попович, висловлює щиру подяку, всім учасникам, за участь у фестивалі та організації святкової програми, зокрема:

- народному аматорському хоровому колективу «Дума» клубу села Середній Майдан, керівник Богдана Кінаш, та завідувачу клубної установи Ганні Казюк;

- педагогічному колективу та вихованцям Ланчинської дитячої музичної школи, директор Ірина Яремин;

- фольклорно-етнографічному гуртку Ланчинського ЦДЮТ на базі Добротівської гімназії, керівник – Ганна Дем’янчук;

- завідувачу Ланчинської міської бібліотеки для дорослих та сценаристу святкового дійства – Марії Попович;

-  директору Ланчинського Народного Дому – Василю Цюраку та завідувачу Добротівського клубу – Василю Бакоті;

- начальнику відділу культури, спорту, туризму та зовнішніх зв’язків Ланчинської селищної ради – Михайлові Іванішаку.

Зберігати традицію української Коляди, любити її, робити популярною і модною – одне  з основних завдань нашої громади. Наша земля багата на культуру високого рівня, щедро забарвлена автентикою, етнічними особливостями. У нас ще збереглися давні традиції і живуть не лише в середовищах старшого покоління, а й в молодіжних. І ми щиро раді, що взяли участь у цьому фестивалі, що колядували для Надвірнянської громади, раді, що маємо можливість розвеселити кожне серце нашої слухача.

Дякуємо організаторам фестивалю «Файне Різдво у Надвірній» за запрошення, теплий прийом та подяку, і надіємось на плідну співпрацю між нашими громадами.