19 грудня до дітей України має завітати Святий Миколай і покласти під подушки або в чобітки миколайчики - приємні подарунки від доброго святого за гарну поведінку протягом року. Кожна дитина з нетерпінням чекає на цей день.

До цього свята в Добротівську бібліотеку було запрошено дітей 3 кл. та вчителя Майструк Любов Василівну. Бібліотекар Микитишин Л.С. розповіла дітям, як це свято святкують у нас на Україні та інших державах, адже Святого Миколая вважають заступником всіх дітей. Присутнім було запропоновано відгадати зимові загадки та згадати прислів’я і приказки, пов’язані з ім’ям Миколи Чудотворця. Захід був спрямований на відродження національних традицій на роз’яснення духовної цінності свята, виховання потреби в культурному та духовному зростанні. Діти охоче знайомилися з образом Святого Миколая та обрядом зустрічі свята, розповідали чому саме   19 грудня улюблене всіма свято, а також зачитували вірші і розповідали  про книги які читали і які бажають ще прочитати, тому працівники бібліотеки підібрали їм літературу на зимові канікули. Активно взяли участь у конкурсі «Лист Святому Миколаю». У своїх листах вони описують, що гарного, доброго вони зробили за рік, розповідають про свої мрії та бажання. Всі їхні листи наш Миколай, який завітав у бібліотеку забрав і подякував за їхні вірші і розповіді.

Діти, які цього дня завітали до бібліотеки, знайшли у чобітку, розміщеному на книжковій виставці «Баба віхола прийшла купу свят нам принесла», солодкі подарунки. А також впродовж цих днів у нашій бібліотеці-цікаві виставки, та чудові книжки! Поспішайте! Святий Миколай чекає на Вас!

Фото без опису