Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

25.11.2019 у залі засідань Ланчинської селищної ради відбулись бюджетні слухання, на яких присутні публічно обговорили проект бюджету на 2020 рік. В обговоренні взяли участь керівництво селищної ради, депутати та мешканці громади.

В розрізі  статей видатків презентовано кошториси видатків ЦПМСД Ланчинської ОТГ та ЗДО «Ромашка».

Селищний голова Володимир Попович, зазначив, що цьогорічний проект бюджету Ланчинської ОТГ носить соціально-орієнтований характер і відображає турботу держави про людей. Якщо більш детально в цифрах то майже 62 мільйони гривень склав бюджет громади на 2020 рік.
10,8 мільйонів гривень склали власні доходи. Це на 2,9 мільйонів більше, ніж у минулому році. 951 тисяча гривень закладена на утримання місцевих доріг.
Понад 500 тисяч гривень закладено на місцеві програми.
150 тисяч гривень передбачено на бюджет участі. У 2020 році планується підтримати 5 проектів

 В свою чергу голова селищної ради  детально охарактеризував статті видатків селищного бюджету та джерела його надходжень, закликав всіх присутніх не тільки контролювати використання бюджетних коштів, а й сприяти його наповненню. Зокрема, зауважив, що в громаді ще є багато резервів, за допомогою яких можна збільшити надходження до селищного бюджету, серед них: акцизний збір, реєстрація підприємців, залучення інвестицій та ін.

Місцева влада активно працює над збільшенням доходів громади - наразі ведеться робота з підприємцями щодо їх реєстрації у громаді.

Важливою є робота з мешканцями ОТГ - до них доносять інформацію про те, що при покупці товарів завжди слід брати чеки. Також мешканцям розповідають про принцип роботи акцизного збору. У 2019 році понад 500 тисяч гривень склав дохід громади лише від акцизу.

Окрім того, мешканці мали можливість подати пропозиції до бюджету на наступний рік та поспілкуватись з місцевою владою. Конструктивний діалог між владою та мешканцями є запорукою прозорого та ефективного розвитку громад.

За підсумками громадських бюджетних слухань дано відповідні доручення для опрацювання пропозицій до проекту бюджету