У гостях в Марійки Підгірянки

 

 Осіннього ранку, дзвінкі голоси дітей огортають заклад Ланчинського Центру дитячої та юнацької творчості. Це наші гуртківці збираються на екскурсію до Білих Ослав у Музей Марійки Підгірянки.

   Розпочалася екскурсія із закладу,  у світлиці «Берегиня», де  Ярослава Олексіївна Недашківська розповіла історію її заснування та ознайомила дітей з куточком наших видатних земляків: Марійки Підгірянки та Юрія Шкрумеляка. Після цього із напутніми словами директора позашкільної установи, діти разом із наставниками вирушили в дорогу.

  Вперше зупинились у передгірському Добротові, підібрали своїх колег і за якусь мить, юнаки і дівчата разом із своїми керівниками уже милувалися осінньою позолотою Заріччя. У центрі села біля памятного знаку Голодомору , вихованці разом з своїми наставниками помолилися й засвітили лампадки за невинні душі померлих предків.

   Наступна зупинка була за селом, де ми побували у меморіальному парку     «Ділок», це місце великого бою між німецькими загарбниками та радянськими партизанами у Другу світову війну. У центрі парку розміщена деревяна капличка в якій кожен з дітей мав змогу через молитву поспілкуватися з Богом.

   Звідти проїхавши ще п’ять кілометрів. ми дісталися с. Білі Ослави з відомим Музеєм Марійки  Підгірянки і її першим пам’ятником, який освятили п’ять років тому. У Музеї вихованці ЛЦДЮТ, з уст його завідуючого Василя Левицького, не тільки багато чого цікавого дізналися з життєпису нашої краянки, але й почули важливі моменти з біографії Юрія Шкрумеляка. Наприкінці екскурсії, гуртківці, мали змогу оглянути книжкову виставку до Голодомору. А також директор Ланчинського ЦДЮТ презентувала до Музею сувенір, як пам’ятку про наш візит.

   Кінцевою зупинкою даного маршруту було село Добротів, де гуртківці разом з керівниками завітали до місцевої піцерії в якій пообідали смачною піцою та попили запашного,духмяного, карпатського чаю. Поділившись своїми  враженнями від даної екскурсії, задоволені діти попрощалися  та пішли додому.

Фото без опису