19-20 вересня 2019 року начальник служби у справах дітей селищної ради ОТГ Любов Гураль взяла участь у першому міжрегіональному семінарі-тренінгу на тему «Сучасні підходи до адміністрування соціального захисту на рівні об’єднаних територіальних громад», який відбувся у м. Львів та організований в рамках Проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що впроваджується Міністерством соціальної політики за підтримки Світового банку.

Навчання було присвячене організації надання адміністративних послуг соціального характеру з використанням електронних сервісів. Зокрема, піднімались питання адміністрування соціального захисту в громаді в умовах децентралізації та впровадженню автоматизованої системи надання соціальних послуг населенню; здійснення оцінки потреб громади, стратегічне планування розвитку соціальних послуг та формування відповідних бюджетних програм; організації виконання повноважень та функцій у сфері забезпечення прав дітей на рівні громади та інші питання, що стосуються соціального захисту населення.

Серед виступаючих: Музиченко В.В. - заступник Міністра соціальної політики; Колбаса Р.С. - директор Департаменту забезпечення прав дітей та оздоровлення Мінсоцполітики; Гайдаржи Ю.І. - генеральний директор Директорату соціальних послуг та інтеграції Мінсоцполітики; Пітцик І.М. - керівник експертної групи Директорату стратегічного планування, координації політики та євроінтеграції Мінсоцполітики.

Фото без опису Фото без опису