Фото без опису

24.09.2019 року відбулося засідання регіональної платформи на тему «Законодавче забезпечення реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Основні аспекти формування державного бюджету на 2020 рік в умовах децентралізації». У заході взяв участь селищний голова ОТГ Володимир Попович. Основними питаннями конференції стали: реформування місцевого самоврядування, галузей освіти і медицини, а також надання високоякісних муніципальних та адміністративних послуг населенню

Перед дискусією відбулася пресконференція народних депутатів України від Прикарпаття – Оксани Савчук, Зіновія Андрійовича, Ігоря Фріса, а також міського голови Івано-Франківська, голови Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Руслана Марцінківа і виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрія Стефанчука.

 

Під час дискусії обговорено питання щодо «Проекту Закону про Державний бюджет України на 2020 рік від 15.09.2019 року №200" зокрема, в частині фіскальних передумов розвитку громади в рамках визначення законодавства, а саме:

  • Зобов’язати органи фіскальної служби щодо забезпечення виплати податків за місцемзаходження платників податків
  • Зберегти існуючі джерела наповнення місцевих бюджетів та не допустити вилучення стабільних джерел надходжень та інші.

З окремих питань на зібранні виступив голова Ланчинської ОТГ Володимир Попович і запропонував внести відповідні зміни до розрахунку освітньої субвенції та знизити норми наповнення класів у населених пунктах які мають статус гірським.

За підсумками обговорення ти дискусії прийнято звернення щодо системного підходу у розподілі та виділенні коштів з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток та пропозицій до показників державного бюджету.