Свято під таким девізом відбулося 27 червня 2019 року у Ланчинській міській бібліотеці для дорослих, приурочений Дню Конституції. Ініціатором проведення тематичної години та її ведучою була завідувачка закладу Марія Попович та Андрій Микитин, незмінними помічниками – Любов Дутчак та Любов Щербатюк.

    Щоб краще зрозуміти скільки крові і сліз було пролито нашими земляками для того, щоб сьогодні око милував синьо-жовтий прапор і Володимирський тризуб захід доповнено появою героїв – Ярослава Мудрого (Михайло Іванішак), Пилипа Орлика (Андрій Микитин) та Михайла Грушевського (Василь Бакота), а також  жінки - України, в якої було три сини – Тризуб, Прапор та Гімн (Любов Дутчак та її сини – Андрій та Назар), які відтворили основні віхи державотворення та історію виникнення державних символів.

      Серед запрошених учні та учителі Ланчинського ліцею ім. Ю.Шкрумеляка, представники відділів освіти та культури Ланчинської ОТГ. З нагоди цього дня учасників заходу привітав селищний голова Володимир Попович, який зазначив, що Конституція України є найважливішим документом державотворення, а День Конституції ознаменував ще одну віху в установленні законодавчих засад молодої Української держави.

      Юні читці Настя та Оксана Горганюк декламували вірші про Україну. Всі учасники та гості свята натхненно виконали Гімн нашої держави – України.

       З часу прийняття Верховною Радою України Конституції України промайнуло лише 23 роки! Тож нехай міцніє економічно і процвітає наша рідна держава  - Україна!