Кожна людина  прийшла на землю для свого духовного росту, для вдосконалення себе як особистості, і Бог випробовує нас, дає нам силу і допомагає на нелегкій ниві нашого життя.

«Духовна пісня, то молитва – пожива для душі і тіла». Духовна пісня веде людину до вирішення головної проблеми життя, пробуджує у кожному з нас високі, чисті почуття.

За доброю традицією, до відзначення 28 річниці Незалежності України, за ініціативи селищного голови Ланчинської ОТГ Володимира Поповича,                      25 серпня в Народному домі було проведено заходидругий Фестиваль духовної пісні.

Розпочали урочистості та ІІ Фестиваль духовної пісні селищний голова  Володимир Попович, отець Василь Ткачук, отець Тарас Щербатюк, отець Михайло Слободян, отець Роман Гринів. Також священики відправили молитву за героїв, котрі віддали своє життя за волю України в усі часи нашої історії.  Відбулося вшанування пам'яті загиблих хвилиною мовчання, покладанням квітів та запаленням свічок  біля могил та  пам'ятних знаків селища.

Свято розпочалося найкращою у світі для кожного українця піснею - Гімном України.

Молоді солісти рідного селища радували односельців своїми    виступами, а саме: Андріана Романюк виконала авторську пісню «Доле-Україно» на слова Іванни Мошури, Тетяна Демянців – пісню «Нам потрібне мирне небо» та Ольга Балабан – пісню «Це моя Україна». Своїм голосом заворожила всіх присутніх  наша гостя з Гаврилівського Будинку культури Христина Хабайлюк, яка виконала «Молитву за Україну», пісні «Алилуя» та «Оберіг».   
      Грандіозний концерт продовжили дивовижні виступи хорових колективів церкви Чесного Животворящого Христа Середнього Майдана, церкви святих Володимира і Ольги, села Добротів, церкви Положення пояса Пресвятої Діви Марії села Добротів, церкви Зіслання Святого Духа селища Ланчин та церкви Чуда Архистратига Михаїла селища Ланчин.

На завершення фестивалю прозвучав церковний гімн «Боже великий, єдиний»,  який підхопили всі присутні в залі люди.

Ведучі заходу – Марія Іваночко та Андрій Микитин.

Сценарій написала Марія Попович, завідувач Ланчинської міської бібліотеки для дорослих.