Фото без описуУ межах програми «Нове шкільне харчування»  розроблений збірник рецептів для їдалень освітніх закладів, який підготував відомий кулінар Євген Клопотенко.

Мета нового збірника – навчити дітей їсти смачно та різноманітно. Тому серед страв є картопляний гратен, мусака, болоньєзе, ньокі, полента, бігос, фалафель, цибулевий конфітюр, ягідний соус та ще багато іншого.

Це їжа, яка вчить мислити ширше та по-іншому,  не боятися нових інгредієнтів та незнайомих назв. Все це для того, щоб дитина знала, як це – жити смачніше.

Всі рецепти затверджені відповідними держструктурами та мають дозвіл на використання в освітніх закладах.

У збірнику рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах враховані сучасні вимоги до здорового харчування, адже рецепти страв для шкільних їдалень не змінювали протягом останніх 30 років.

У стравах зменшено кількість солі і не використовуються продукти, що містять трансжири. До списку інгредієнтів додано сезонні овочі, які раніше не використовувались (наприклад, гарбуз), та спеції зі сушеної зелені і пряних трав, які не є алергенам. також до збірника додані страви, які містять рослинний білок, наприклад, фалафель із квасолі. Крім того, до рецептур введені ягідні соуси, які зроблять страви не лише більш корисними, а й більш привабливими.

 

Ознайомитись зі  збірником можна за посиланням https://cultfood.info/