День Героїв – це день пам’яті усіх українців, що присвятили своє життя нашій з вами свободі, тих, хто боровся і захищав Україну. День Героїв відзначають понад сімдесят років.  

    Ланчинська міська бібліотека для дорослих та ліцей імені Юрія Шкрумеляка організували та провели годину пам’яті.  

    Участь у заході приймали священики:  отець Василь та отець Тарас.

    Присутній селищний голова Ланчинської ОТГ Володимир Попович відзначив, що, День Героїв, це не свято, це вшанування  величі духу українських вояків – борців за волю України, які є символом незборимості Української Нації. Борці за волю України, які загинули в боротьбі з ворогом залишилися нескореними.

    Начальник відділу освіти Ланчинської ОТГ Андрій Микитин підкреслив історичний зв'язок між лицарями Київської Русі, козаками Гетьманщини, січовими стрільцями та вояками армій УНР та УПА. .    

    Депутат обласної ради Михайло Іваночко звернув увагу на те, чому саме травень було обрано. Це пов’язано з тим, що саме в травні пішли з життя  лідери та ідеологи українського націоналістичного руху. Викладачі музичної школи – Ірина Яремин та Світлана Небелюк, виконали зворушливу пісню «Світить сонце, світить ясне…».

      Вірші   ліцеїстів – Марини Голіней, Насті Волощук, Максима Данилюка, Алли Мицко та Жені Іваночко наповнені глибокими патріотичними почуттями, вдячністю та вірою в краще майбутнє України.

       Пам’ятаймо всіх, живих  і тих, хто вже не з нами.  Вони боролися за наше             життя. Не забуваймо це. Закарбуймо   імена у пам’яті вічності, тоді вони не вмруть, а будуть завжди   з   нами.

«Щастя Всім й здоров’я,

Перемоги в безглуздій війні

Хай збуваються мрії, покинуть тривоги,

Хай завжди буде мир на землі!..

                   ГЕРОЇ  НЕ   ВМИРАЮТЬ!!!  СЛАВА  УКРАЇНІ!!!

Фото без опису