Фото без опису

 

Ось і наближається одне із найбільших свят у році – Великдень, у передчутті якого віруючі християни заздалегідь сумлінно готуються.

До наших днів збереглися церковні обряди й народні звичаї святкування Пасхи, в яких християнські мотиви світлого Воскресіння Ісуса Христа тісно переплелися із язичницькими традиціями вшанування сонця та інших сил природи. Це свято стало символом перемоги Світла над Тінню, Дня над Ніччю, Весни над Зимою, свято яке дарує Надію.



Тож, напередодні найвеличнішого свята, читачі клубу «Дивосвіт» Добротівської бібліотеки ознайомилися з народознавчим стендом «Великдень йде по всій Землі». Бібліотекар провела з дітьми цікаву вікторину «Що я знаю про   Великдень», розкрила таємниці українського писанкарства. Також діти ознайомилися з книгами, на сторінках, яких вони дізнались про веселі пасхальні ігри та забави, цікаві легенди та казки, а також взяли участь у конкурсі розмалювання писанки своїми руками, після цього всіма розмальованими виробами одягали Великоднє дерево.