Фото без опису

    Тарас Григорович Шевченко... Про нього можна говорити багато, а можна сказати одне слово - геній, яке відображає багатогранність таланту творця великого Слова. Кожного року з приходом весни великий Кобзар приходить до нас новим і неповторним. Щоб глибше пізнати і відчути неперевершену поезію великого митця завідуюча бібліотекою Наталія Яремин презентувала книжкову виставку-присв'яту "Його слово живе в поколіннях" і ознайомила читачів з невичерпними пластами життя і творчості українського поета.

   З метою розкриття поетичної спадщини Шевченка, в Ланчинській бібліотеці для дітей відбувся конкурс читців поезій присвячений 205-й річниці з дня народження великого Кобзаря з учнями 3-4 класів Ланчинської гімназії.  У дружньому тандемі підготували учнів педагог Надія Іваночко і  спеціаліст відділу освіти Наталія Балабан. Учні старанно із  акторською майстерністю декламували дитячі поетичні твори поета, які сьогодні не втратили своєї актуальності.  На свято запросили поетесу, односельчанку Марію Яновську, яка прочитала свої вірші для дітей , серед яких вірш "Шевченкові" та мала честь бути членом журі.
                                                                          

Фото без опису Фото без опису

 

Фото без опису  

Фото без опису  
 

Фото без опису  

Фото без опису  
 

Фото без опису  

Фото без опису  

Фото без опису  
Фото без опису  
 

Фото без опису  

Фото без опису  

Фото без опису  


 Переможцями конкурсу серед 4-х класів стали:

І-місце Аліна Гарасим'юк

ІІ-місце Анастасія Андрушко

ІІІ-місце Юрій Маковійчук

Серед 3-х класів вибороли призові місця:

І-місце Катя Данилюк

ІІ-місце Павло Гонтарук

ІІІ-місце Оля Косюк

Всі інші учасники  одержали грамоти за участь у конкурсі.

    Як весна оновлює природу, так само поезія великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ і Україну. З нагоди відзначення шевченківських днів в Ланчинській бібліотеці для дітей провели вікторину "Художник слова і пензля".
Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 

Діти з захопленням відповідали на запитання. Присутні привідкрили для себе ще одну сторінку творчості - світ мистецтва. Наталія Яремин продемонструвала картини Шевченка на яких він зобразив житя дітей-сиріт, жебракування, що хвилювало художника. Читачі уважно слухали  розповідь про художника, односельчанина, Ярему Оленюка  який у своїй творчості торкнувся  шевченкіани, а також переглянули мистецькі  роботи присвячені Кобзарю. Читали улюблені вірші з "Кобзаря", та найбільше вразили присутніх пісні "Садок вишневий коло хати", "Реве та стогне Дніпр широкий" у  акапельному виконанні однолітків під акомпонуванням Назарія Дмитровича. Це справжні шедеври мелодійні, співучі вони знайшли дорогу до сердець маленьких українців.

      Читайте і перечитуйте Шевченкове слово, вивчайте його творчу спадщину, станьте гідними його заповідей і мрій!