Фото без опису

Пенсіонери отримають допомогу від держави для оплати комунальних платежів за лютий 2019 року у березні разом із пенсією.

         Усі решта субсидіанти отримують субсидію із 12 березня у найближчому відділенні «Ощадбанку» за пред’явленням паспорта та ідентифікаційного коду.

         Увага! Таке поняття як обов’язковий платіж скасовується. Домогосподарство отримує субсидію готівкою та має самостійно розраховуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, які залишаться після оплати комунальних послуг, може використати на свій розсуд.

         Оплата комунальних платежів після 20 березня не впливатиме на субсидію наступного місяця. Однак, якщо за станом на травень 2019 року у домогосподарства буде прострочена понад місяць заборгованість за послуги понад 340 гривень, субсидію на новий період 2019-2020 рр. не призначатимуть.

         Нагадуємо, щороку у травні відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. Тому усім отримувачам субсидій потрібно обов’язково подати Заяву і Декларацію про доходи. Автоматичне перепризначення допомоги стосуватиметься лише тих, хто звернувся за субсидією вперше у 2019 році.