Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

З порівняльними даними щодо наповнення бюджетів ОТГ Івано-Франківщини в частині власних доходів за 2018 рік ознайомились представники Ланчинської громади,  в рамках семінару «Розширення бази оподаткування місцевих податків і пошук додаткових джерел наповнення бюджетів ОТГ», організованим Івано-Франківським ЦРМС за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Такі кущові семінари для громад, за словами радника з питань місцевих фінансів ІФ ЦРМС Оксани Швець, дають змогу представникам ОТГ обмінятись досвідом та вивчити кращі практики своїх колег, а також налагодити зв’язок з представниками фіскальної служби і платниками податків.

Виступаючи в рамках семінару голова Ланчинської ОТГ Володимир Попович акцентував увагу присутніх на сприянні фіскальної служби у роботі громад із платниками податків. Для цього зараз є можливість громаді офіційно звернутись до ДФС. Зокрема, це стосується сплати податку з доходів фізичних осіб структурними підрозділами підприємств, які знаходяться на території ОТГ, легалізації заробітної плати і повноти сплати акцизного збору, залучення до сплати податків незареєстрованих осіб.

Готовність сприяти представникам об’єднаних громад у виявленні додаткових фінансових ресурсів та розширенні бази оподаткування підтвердила і заступник начальника ГУ ДФС в Івано-Франківській області Зікрата Наталя.