20 лютого - пам'ятний для багатьох українців день. Це День Героїв Небесної Сотні, приурочений подвигу учасників Революції Гідності 2013-2014 рр. 18-20 лютого стали переломними в ході подій Революції Гідності. Саме в ці дні 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Всього за цей період було вбито більше ста осіб, яких назвали «Небесною Сотнею». Серед списку загиблих є ім’я  нашого односельчанина Василя Шеремети.

Для вшанування пам’яті загиблого, його могилу відвідали голова Ланчинської селищної ради Володимир Попович, заступник селищного голови Михайло Гресько, голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак, голова Надвірнянської районної державної адміністрації Олександр Кеніз, депутат обласної ради Михайло Іваночко, працівники апарату Ланчинської селищної ради об’єднаної територіальної громади, які поклали квіти до могили та піднесли молитву за загиблого.

Нехай пам'ять за загиблими живе в наших серцях і буде гірки нагадуванням задля недопущення повтору трагічних подій в майбутньому.

Низький уклін Вам Герої. Слава Україні!

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису