Фото без опису Фото без опису

07  лютого 2019 року відбулася чергова зустріч робочої групи з місцевого економічного розвитку Ланчинської ОТГ із представником міжнародного проекту DOBRE «Децентралізація  - шлях до кращих результатів та ефективності» - Мариною Дудяк, у рамках якого передбачено підтримку розвитку громади.

Нагадаємо, що програма DOBRE розпочала роботу з нашою громадою щодо створення сприятливого економічного середовища в Ланчинській ОТГ з метою можливої:

  1. підтримки місцевого бізнесу
  2. розвитку підприємництва
  3. розвитку робочої сили
  4. залучення інвесторів ( нового бізнесу )

На зустрічі учасники мали можливість отримати теоретичні знання і навички, необхідні для організації та керування зусиллями щодо місцевого економічного розвитку, що включає у себе розуміння того, як проаналізувати ресурси власної громади та створити її Економічний профіль, як підготувати свою громаду до роботи з інвестором, яку допомогу від DOBRE можуть очікувати ОТГ , як інструмент МЕР та багато іншого.

Необхідно також зазначити, що вже розроблено проектно-кошторисну документацію проекту «Формування центру дозвілля та відпочинку (громадського простору) Ланчинської громади».

Метою проекту є створення безпечного та комфортного громадського простору, який забезпечить проведення активного відпочинку молоді, батьків з дітьми. Завданням проекту є формування центру громадсько-культурного життя, який задовольнятиме потреби Ланчинської громади в організації рекреації, розвитку та довкілля створивши унікальний та економічний громадський простір у сквері ім. Юрія Шкрумеляка.