Фото без опису            Фото без опису         

Сьогодні, 30 січня, заступник селищного голови Ланчинської ОТГ Михайло Гресько взяв участь в  конференції, присвяченій старту ініціативи «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах." Ініціатива впроваджується Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”.

Метою Ініціативи є підтримка об’єднаних громад у процесі розвитку управління кризовими ситуаціями на місцевому рівні та створенні планів заходів у сфері цивільного захисту - з особливим акцентом на створення добровільних пожежних команд, які доповнюють професійні пожежні частини.

В ініціативі беруть  участь 30 громад з шести областей України: Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Рівненської, Хмельницької та Чернігівської серед яких і наша Ланчинська ОТГ.

В результаті участі в Ініціативі об’єднані громади-учасниці отримають наступне:

  • Двоє представників органів місцевого самоврядування з кожної з 30 громад-учасниць матимуть змогу пройти чотирьохденне навчання у Польщі з управління цивільним захистом на територіальному рівні з акцентом на розвиток добровільних пожежних команд.
  • Дванадцять осіб від кожної з 30 громад-учасниць отримають професійну підготовку з пожежогасіння, реагування на надзвичайні ситуації та надання домедичної допомоги за участі польських експертів та представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
  • Мінімум десять громад з 30 громад-учасниць отримають підтримку у вигляді професійного менторства від міжнародних експертів з аналізу місцевих ризиків та створення детального місцевого плану безпеки та заходів реагування на надзвичайні події.
  • Покращену співпрацю з обласними управліннями Державної служби України з надзвичайних ситуацій, чиї представники теж пройдуть професійне навчання у Польщі. Таким чином, і громади, і представники державної структури будуть працювати на одній хвилі.