«Бог є Любов»

  Наступним етапом святкування став Фестиваль духовної пісні,    присвячений Дню незалежності України, який розпочався у приміщенні Народного дому. Перед початком свята всі його учасники та присутні   виконали Державний гімн України. Потім з вітальним словом виступили всечесні отці Краснянської, Добротівських та Ланчинської парафій, голова ОТГ- Володимир Попович та депутат обласної ради - Михайло Іваночко.  Селищний голова та всечесні отці наголосили, щоб не впадати у відчай, а прикладати всі можливі зусилля для створення Божого миру.

    Свято духовної пісні розпочав Краснянський хор УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці з піснями «Ave Maria» Джуліо Качіні та «Бог є любов».

Наступними виступили хори УПЦ Положення пояса Пресвятої Діви Марії та УГКЦ св. Володимира і Ольги із Добротова з піснями «Я схиляюсь до тебе», «Ти бачиш, Боже», «Витай, Царице ангелів» та «Прийди до мене, Милий Ісусе».

Хор УГКЦ Зіслання Святого Духа селища Ланчин виконали пісні «Будь благословенний» (слова і музика о. Володимира Стеха, обробка Романа Химея) та народну повстанську пісню «Чи чуєш, мій друже».

        У виконанні хористів УПЦ Чуда Архистратига Михаїла прозвучали пісні «Радуйся, Маріє» та «Я візьму тебе на руки».

     У всіх присутніх серця почали битися прискореним темпом після тріумфальних виступів даних колективів.

Також на святі прозвучали зворушливі поезії за Україну-неньку, за її волю і народ. Вірші добротівської поетеси Надії Кметюк «Ave, Маріє» та «Україні», які прочитала Марія Іваночко та Ганна Дем’янчук.  «Моя Україна» місцевої поетеси Марії Яновської полинув з уст Олесі Іваночко та «Люблю я свою Україну», Володимира Матвієнка, який прочитала Любов Дутчак, провідний бібліотекар Ланчинської бібліотеки для дорослих.

Справжньою окрасою свята став виступ дуету Ірини Яремин та Світлани Небелюк із піснею «Коли на волю проситься сльоза» (слова і музика Ірини Федишин).

    Всі виступи захопили серця присутніх та оживили любов до української духовної пісні, яка є дзеркалом характеру і вдачі свого народу.

Загалом святкування відбулося у дуже зворушливій атмосфері. Напевно,                  що кожен із присутніх взяв щось корисне для себе. Адже, хто, як не ми,    повинні цінувати і шанувати пам’ять про своїх рідних талановитих геніїв,  які  своїми  творами  прославляли  і  прославляють  наш  край на віки.    

     Фестиваль духовності та патріотизму завершив голова ОТГ- Володимир Попович зі словами подяки всім, хто прийшов і віддав честь незалежності  і  любові  до  свого  рідного  краю.

    Пісня «Боже великий, єдиний» злилася воєдино з усіма присутніми та гостями свята на … «Многая і благая літа».

Сценарій свята підготувала завідувач міської бібліотеки для дорослих Попович Марія Іванівна.

Фото без опису Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису