ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНА ФЕЄРІЯ

 «ШАНУЙМО МАТЕРІВ»

«Якими б ми не йшли стежками

Дороги всі ведуть до мами»

М.Яновська

Фото без опису   Одним з найбільш зворушливих і близьких серцю кожної людини є  День матері – свято, яке відзначаємо в другу неділю травня. Саме в цей день вшановують  матір-неньку,  матір-Україну, і Матінку Божу. «Діво Пресвятая – Матір Матерів, пригорни до серця всіх своїх синів…». Саме таким зверненням до Богородиці 13 травня у Народному домі Ланчинської ОТГ розпочалося свято підготовлене  Ланчинською  міською бібліотекою для дорослих. Ведучі свята начальник відділу освіти сім’ї та молоді Андрій Микитин  та провідний бібліотекар  Любов Дутчак  звернулись до присутніх із привітаннями і підкреслили: «…Ріднішої від любої неньки немає в цілому світі. Матері так мало потрібно для щастя, щоб тільки діти були здорові і не скупилися на добрі слова».                                        

Фото без опису    

 

 

 

 

 

Першими на сцену вийшли найменші  учасники дошкільного закладу освіти «Ромашка», які подарували матерям                 танець під чудову авторську пісню «Карпатський край» у виконанні  директора ДНЗ Людмили Спас. Привітати всіх матерів, бабусь завітав депутат обласної ради Михайло   Іваночко,    який   наголосив,   що найсвятішим обов’язком кожної людини є: «Шанувати своїх матерів, поважати, цінувати їхню любов і труд».Фото без опису

    

 

 

                

 

  

 

 

Теплу атмосферу свята продовжили учні музичної школи разом зі своїми викладачами  які показали високий рівень професійної майстерності, зокрема дует «Галичанка», Наталія Яремчук та Тетяна Дем’янців, дует скрипалів, ансамбль гітаристів, бандуристи, оркестр народних інструментів та багато інших , які дарували чарівні мелодії та пісні.

Фото без опису
                                                                                                         

          

                  

 

 

 

  Свято прикрасили танцювальні номери хореографічної студії танців             під керівництвом Іванни                     Данилюк.

Дуже зворушливим став виступ вокального ансамблю «Сонет» з піснями «Місяць на небі» та «Заспівай мені, мамо!», автором якої є місцева поетеса Марія Яновська. Олеся Іваночко та Любов Дутчак декламували поезії односельчанки «Мама» і «Мамині руки», які розкрили всю життєву складність материнської долі та безмежну любов материнського щастя. Учні Ланчинської гімназії під керівництвом Катерини Іванюк показали сценки «Коли Бог творив маму» та «Як я допомагаю мамі вдома». А дует братів Малярчуків Романа та Володимира подарували присутнім бабусям пісню «Бабусина вишиванка».Літературно-музичну феєрію завершив селищний   голова  ОТГ  Володимир Попович зі словами  вітання до всіх матерів, бабусів,  а також   висловив  подяку  жінкам-матерям за безмежну любов,  яку дають   кожному                 з нас, за турботу своїм дітям та за  найцінніший дар – життя.    Подякував всім за високий професіоналізм у підготовці свята та   закликав учасників і всіх   присутніх   разом   заспівати   «Многая     літа».
 

Атмосфера тепла і любові ще довго панувала в залі. Сценарій свята підготувала завідувач Ланчинської міської  бібліотеки   для   дорослих – Попович   Марія   Іванівна.