Фото без описуФото без опису

11 грудня, в приміщенні Ланчинської міської бібліотеки для дорослих відбулися установчі збори щодо організації осередку  «Просвіта». Захід відбувся за волевиявлення спільних інтересів ініціативної групи жителів селища в кількості 10 осіб. Шляхом голосування головою осередку обрали - Марію Попович, завідувача Ланчинської міської бібліотеки для  дорослих, заступником голови осередку – Ірину Яремин директора Ланчинської музичної школи, секретарем осередку – Любов Дутчак, провідного бібліотекаря  Ланчинської міської бібліотеки для  дорослих.

   На зборах був присутній голова Надвірнянського районного  об’єднання  «Просвіта» Богдан Березицький, який розповів історію виникнення  товариства та концепцію відродження «Просвіти», а також наголосив, що відродження осередків «Просвіти» - історичне завдання нашого краю».

    Всі зусилля осередку «Відродження» (саме так назвали новостворений Ланчинський осередок, який є 30-м в Надвірнянському районі),  будуть спрямовані на виховання у молоді національної свідомості, а також на популяризацію  знань прадавніх традицій, обрядів та народних пісень, виховування любові та поваги до мови рідної, продовження роботи над збереженням пісенно-музичної спадщини. Основним завданням осередку є формування національної свідомості майбутніх громадян України, їх світогляду, переконання,  популяризація української пісні, обрядів, звичаїв; прищеплювання любові та інтересу до вивчення українського народознавства, як оберегу нашої нації.

     На наступному засіданні осередку буде затверджено план роботи на 2019 рік та організаційні заходи.