Фото без опису

Фото без опису

03.12.2018  відбулось засідання районної Ради регіонального розвитку в  якому взяв участь селищний голова Володимир Попович. Основною темою стало питання децентралізації, як запоруки розвитку району. Відповідно до Перспективного плану формування територій громад в районі створено три ОТГ – Ланчинська, Переріслянська та Делятинська.

Ресурсом, завдяки якому Ланчинська громада може формувати власну стратегію розвитку – є можливість розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів. Зокрема, на території району протягом 2018 року було передано у комунальну власність об’єднаних територіальних громад 1281, 4 га земель сільськогосподарського призначення державної власності. З них Ланчинській ОТГ – 12,4 га.
Завдяки бюджетній децентралізації впродовж чотирьох років відбувається постійний приріст власних доходів місцевих бюджетів, у тому числі і в громаді.

Децентралізація в Україніце уже незворотній процес. Це процес передачі повноважень часткового фінансування, але  найбільше – відповідальність за стан справ у громаді, що базується  на організації роботи місцевого економічного розвитку .  2019 рік має стати вирішальним для громад, які добровільно об’єдналися тому, що у 2020-му році цей процес має бути повністю завершений, - зазначив у своєму виступі селищний голова Володимир Попович.