За сценарієм Марії Попович, працівники Ланчинської міської бібліотеки для дорослих спільно з ліцеїстами підготували та провели урочисте віче, присвячене 76-річниці створення УПА, Дню захисника Вітчизни, Дню українського козацтва та Покрови Пресвятої Діви Марії.

   На знак відкриття свята урочисто внесли прапор України та прозвучав Гімн нашої держави. Всечесні отці Тарас та Василь відправили панахиду за душі загиблих синів і дочок України.

   Ведучі  Олеся Іваночко (вчитель ліцею) та Любов Дутчак (провідний бібліотекар) розповіли про величний і багатий на знаменні пам’ятні дати.                 14 жовтня сплелися воєдино три патріотичні свята, які взяла під свій омофор-покров Божа Мати. Саме  на свято Покрови – покровительки українського війська було створено Українську Повстанську Армію. Довгі десятиліття радянська пропаганда і вся тоталітарна комуністична система всіляко паплюжила і принижувала УПА, видаючи її вояків за зрадників і запроданців. Але вони ніколи не зраджували свій народ і свою присягу. В лавах УПА перебував цвіт нації, який боровся за українську самостійну соборну державу на своїй землі.

    Розповіли ведучі і про сьогоднішні події на Сході.

 Слова шани та скорботи висловив голова об’єднаної територіальної громади Володимир Попович, який наголосив, що треба гордо з піднятою головою шанувати і прославляти пам’ять тих, хто віддав найдорожче – життя, заради нас з вами, в ім’я України. Також подякував мешканцям селища за взаєморозуміння і закликав всіх захищати свій край, свою Україну, бо тільки «незалежність, державність, боротьба повинні бути в серці кожного з нас».

  Зворушливо прозвучав, у виконанні  Микитина  Івана та Волощука  Дениса (учні 10 кл. Ланчинського ліцею), патріотичний діалог «Мені наснилось». Не залишив байдужими і вірш «Молюсь за тебе, Україно», який розказала Іваночко Євгенія.    

З  трепетом слухали присутні пісні «Осінні квіти відійшли», яку представив ансамбль «Сонет» та «Світить сонце, світить ясне» у виконанні квартету  Галини Ткачук, Михайла Іванішака, Світлани Небелюк, Ірини Яремин. Безумовно, проведення такого заходу  стало для його учасників добрим уроком патріотизму та залишило незабутній  слід у серцях присутніх.