Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

Відповідно до затверджених заходів Ланчинської селищної ради ОТГ «Про проведення святкування Дня села Добротів та першої письмової згадки про село» 20 та 21 вересня  були проведені ряд заходів.

В четвер 20 вересня в Добротівській гімназії був проведений Круглий стіл «Добротів. Історія та сьогодення» З доповіддю «Причини виникнення міста Добрилів» виступив керівник гімназії Янко І. М.

Учні 9 класу Іванішак Ірина, Білоус Юля та Цюрак Максим – через презентації ознайомили присутніх із історією Добротова в персоналіях. З інформацією «Перспективи розвитку села Добротів в складі ОТГ» виступив голова селищної ради ОТГ Попович В. В. В обговоренні виступили заступник голови ОТГ Іванішак В. І., Керівник Ланчинського ліцею Дикан Т. М., керівник Ланчинської гімназії Петруняк М. В. депутат Ланчинської селищної ради ОТГ Мельник В. Ю. та запрошені гості. Після Круглого столу учасники відвідали музей та виставки що були організовані гімназією та працівниками сільської бібліотеки.

В п’ятницю після богослужіння церковні громади хресною ходою та молебнем біля «Фігури Богородиці» розпочали святкові дійства.

О 1200 год на території гімназії проводилися спортивні змагання між учнівськими командами «Комета» та «Усмішка». Присутні, зокрема голова ОТГ Попович В. В., відзначив добру підготовку та саме проведення змагань. Команди, класні керівники команд та головний суддя були нагороджені грамотами.

О 1600год розпочалися святкування з пісні у виконанні церковних хорів «Боже великий Єдиний» Активну участь взяли учительський та учнівський колективи з веселими пісенними номерами. Урочисту частину розпочав голова ОТГ Попович В. В. Грамотами були нагороджені окремі жителі села Добротів, а також дитячі колективи. Свято продовжили гості з музичної школи та молодіжна рада ОТГ із сучасним танцем. На завершення програми виступила заслужена артистка України Олеся Пасічняк, яка є вихідцем із села Добротів.