ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

вул Берегова, 24, м. Івано-Франківськ, 76019, код ЄДРПОУ 40309088 тел. 51-13-89, факс 51-13-92,

ifdergprod@vetif.gov.ua

 

24.09.2018 р.                                                    

Відповідальним за роботу офіційних

веб-сайтів райдержадміністрацій

 

Головам територіальних громад

Івано-Франківської області

 

З метою інформування громадськості та доведення до широкого загалу (в т.ч. шляхом публікації на офіційних веб-сайтах райдержадміністрацій  та територіальних громад),  подаємо наступну актуальну інформацію.

 

Щодо випадків АЧС в Київський та Миколаївській областях

 

Фото без описуВідповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, було зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней (АЧС), а саме - 13.09.2018р. в ДП ДГ «Панфильська дослідна станція», що розташоване в с. Панфили Яготинського району Київської області (звіт про результати дослідження Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи від 13.09.2018р. № 010452 п.м./18).

Крім того, відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, на території, неподалік смт.Березанка, Березанського району, Миколаївської області зафіксовано випадок захворювання на африканську чуму свиней (знайдено труп поросяти віком 5-6 міс.)  Звіт про результати дослідження Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби (м. Дніпро) від 20.09.2018р. № 001626 п.м./18.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів  АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при райдержадміністраціях, рішенням яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.