ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

вул Берегова, 24, м. Івано-Франківськ, 76019, код ЄДРПОУ 40309088 тел. 51-13-89, факс 51-13-92,

ifdergprod@vetif.gov.ua

 

21.09.2018 р.                                                    

Відповідальним за роботу офіційних

веб-сайтів райдержадміністрацій

 

Головам територіальних громад

Івано-Франківської області

 

З метою інформування громадськості та доведення до широкого загалу (в т.ч. шляхом публікації на офіційних веб-сайтах райдержадміністрацій  та територіальних громад),  подаємо наступну актуальну інформацію.

 

Снятинщина: на території  району заборонені авіаційні

обробки сільськогосподарських  угідь пестицидами

 

Фото без описуГоловне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області неодноразово закликало землекористувачів суворо дотримуватись «Державних санітарних правил авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів у народному господарстві України».

Так при внесенні  пестицидів за допомогою авіації необхідно витримувати санітарно-захисні зони  від  ділянок авіахімічних обробок, а саме:

 -  5 км від місця постійного перебування медоносних пасік,

- 2 км від рибогосподарських водойм, річок і озер, відкритих джерел водопостачання та місць випасання домашніх тварин,

- 1 км від населених пунктів,  тваринницьких  і птахоферм, а також посівів сільгоспкультур, які використовуються в їжу без термічної обробки, садів, виноградників і місць проведення людьми інших  сільськогосподарських  робіт.

Однак, сьогодні звертаємо особливу увагу землекористувачів та  жителів  Снятинщини : на території Снятинського району,  зважаючи  на особливості географічного розміщення населених пунктів,  суворо заборонено застосування авіації з метою внесення хімічних засобів захисту рослин. Адже згідно вищевказаних вимог  до санітарно-захисних зон,   на території району немає жодної земельної ділянки,  де б можна  було застосовувати авіацію для внесення пестицидів.

 

Увага!  Недодержання вимог нормативно-правових актів з питань захисту рослин, що призводить до забруднення довкілля та погіршення стану здоров’я людей,  тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.