ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

вул Берегова, 24, м. Івано-Франківськ, 76019, код ЄДРПОУ 40309088 тел. 51-13-89, факс 51-13-92,

ifdergprod@vetif.gov.ua

 

23.08.2018 р.                                                    

Відповідальним за роботу офіційних

веб-сайтів райдержадміністрацій

та міських рад

 

Головам територіальних громад

Івано-Франківської області

 

З метою інформування громадськості та доведення до широкого загалу (в т.ч. шляхом публікації на офіційних веб-сайтах райдержадміністрацій,  міських рад  та територіальних громад),  подаємо наступну актуальну інформацію.

 

СТОП нелегальним засобам захисту рослин

 

З метою інформування малих та середніх фермерських господарств про ризики та небезпеку, які пов’язані з використанням фальсифікованих засобів захисту рослин, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу на проведення в Україні  інформаційної кампанії «СТОП нелегальні засоби захисту рослин», котра має на меті зменшити потрапляння фальсифікату на український ринок та підвищити обізнаність населення.

Подаємо до уваги землекористувачів інформаційні матеріали щодо проблем безпеки, ризиків та наслідків, пов’язаних із застосування фальсифікованих пестицидів, які завдають значної шкоди сільгоспвиробникам та всім споживачам кінцевої сільськогосподарської продукції, котрі стають заручниками і потенційними жертвами нелегальних засобів захисту рослин.

Щоб переглянути матеріали, скористайтесь посиланнями:

- Шкода від нелегальних засобів захисту рослин

- Матеріали кампанії

- Корисна інформація

 

Закликаємо споживачів купувати засоби захисту рослин лише у спеціалізованих магазинах, вимагати чек та сертифікат якості, звертати увагу на наявність захисних елементів на упаковці та тексту українською мовою, а також на дату виробництва. Зауважуємо, що оригінальні засоби не продаються у скляній упаковці та тарі для ліків.

У разі виявлення підозрілих засобів захисту рослин просимо повідомляти  Держпродспоживслужбу.