ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

вул Берегова, 24, м. Івано-Франківськ, 76019, код ЄДРПОУ 40309088 тел. 51-13-89, факс 51-13-92,

ifdergprod@vetif.gov.ua

 

15.08.2018 р.                                                    

Відповідальним за роботу офіційних

веб-сайтів райдержадміністрацій

та міських рад

 

Головам територіальних громад

Івано-Франківської області

 

 

На Івано-Франківщині реалізують концепцію

державної політики  у сфері захисту прав споживачів 

Фото без опису

 

 Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  в 2018 ріці реалізувало ряд заходів, головною метою яких є розширення методів та форм правового забезпечення захисту прав споживачів.

 

 

Починаючи з квітня 2018 року  в кожному районному центрі та місті обласного підпорядкування, на базі районних управлінь (відділів) головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області працюють  консультаційні центри з питань захисту прав споживачів.

Особливістю їх роботи є не лише  надання правової допомоги споживачам регіону, але й проведення роз’яснювальної роботи для суб’єктів підприємницької діяльності  з метою упередження порушень прав споживачів.

Для злагодженої та професійної діяльності консультаційних центрів  управління захисту споживачів організувало та провело на базі Головного управління, райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад  ряд семінарів-навчань. Присутніх  було ознайомлено з методичними матеріалами на теми: «Захист споживачів як складова частина захисту прав людини»,  «Державний ринковий нагляд», «Державний контроль у сфері реклами та цінової політики».

Практичне застосування набутих знань можна спостерігати за результатами роботи створених центрів. Так, станом на 01.08.2018р., прийнято 224 звернення мешканців регіону, з яких 206 – вирішено самостійно уповноваженими працівниками консультаційних центрів.

 

Крім того, з метою упередження порушень прав споживачів та недопущення на ринок непродовольчих товарів продукції,  яка не відповідає встановленим вимогам чи є фальсифікованою, посадовими особами управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  організовано проведення семінарів, засідань за «круглим столом»  для представників громадських об’єднань споживачів та суб’єктів господарювання (виробників, імпортерів та розповсюджувачів продукції). Розроблений відповідний графік проведення семінарів, визначені місця проведення та вжиті заходи по інформуванню представників громадських об’єднань споживачів та суб’єктів господарювання.

В ході зустрічей обговорено питання  необхідності додержання вимог законодавства  у сфері захисту прав споживачів, присутніх ознайомлено з роботою управління, а також новою формою контролю за продукцією на споживчому ринку,  яка вже реалізована і визнана дієвою на ринках ЄС та США.

Формат зазначених заходів дав можливість налагодження конструктивного діалогу між органами державної влади та бізнесу регіону.