08.08.2018 року голова Ланчинської селищної ради ОТГ взяв участь у форумі «Перспективи розвитку сільських територій ОТГ», який  відбувся з ініціативи асоціації «Інститут кооперації місцевого самоврядування» (ІКОМІС), за підтримки Івано-Франківського центру розвитку міського самоврядування (ЦРМС) та асоціації ОТГ Івано-Франківщини в Матеївецькій ОТГ , Коломийського району.

Захід розпочався з офіційної зустрічі в Івано-Франківську. Директор ЦРМС Руслан Панасюк та радник із питань регіонального розвитку Ігор Мельничук розповіли про успіхи регіонального розвитку Прикарпаття в контексті проведення реформ.

Презентував напрями діяльності асоціації «Інститут кооперації місцевого самоврядування» (ІКОМІС) її голова Ігор Миклащук. Він, зокрема, розповів, що ІКОМІС, за підтримки асоціації «Українська аграрна рада», працює над потужним проектом сприяння розвитку ефективних ОТГ. Безпосередньо в громадах проводять аудит та надають рекомендації за секторальними реформами, в медицині, освіті, інфраструктурі. Його складовим є проекти «Освіта XXI століття», з реалізації досвіду Українського аграрного ліцею, та ще низка, що стосуються

Експерт з економічного розвитку сільських територій Василь Міракін поділився на форумі досвідом впровадження практичної моделі кооперації на селі, зокрема в овочівництві.

Заступник директора Українського аграрного ліцею (УАЛ) Алла Товкес розповіла про інноваційний освітній досвід закладу як дієвий формат упровадження нової української школи. Методика ліцею заснована на кращих освітніх практиках Естонії та Фінляндії. Філію УАЛ цьогоріч відкриють у Тишківській ОТГ Кіровоградської області (Кропивницький).

Поділилися успішними практиками реформ та реалізації проектів у своїх громадах і присутні на форумі голови ОТГ. Гості побували в Матеївецькій об’єднаній територіальній громаді Коломийського району, де голова ОТГ Петро Книшук і старости розповіли про ситуацію в найуспішнішій громаді Прикарпаття.