Фото без описуДень Хрещення Київської України – визначається 28 липня в день святого Володимира Великого – одного із засновників і покровителів української державності.

       

       Прийняття християнства  - найвизначніше досягнення князя Володимира. Ще до прийняття християнства державною релігією, воно проникло в українське суспільство і було визнане князями Аскольдом, Ігорем, Святославом, княгинею Ольгою та її оточенням. І лише у 988 році, коли склалися сприятливі умови, князь Володимир утвердив християнство, як державну релігію. Прийняття християнства принесло позитивні зрушення, бо нова віра, на відміну від усіх інших релігій, несла не агресивну політику. Саме ця мирна політика підняла князівську владу на небувалу висоту, зміцнила зв'язок між окремими частинами могутньої держави, підняла міжнародний авторитет. Отже прийняття християнства було прогресивним явищем бо воно сприяло формуванню і розвитку державності та розвитку культури.

 БібліотФото без описуекарі Добротова не стоять осторонь цієї події, вони доносять інформацію про це дійство до читачів через книгу. Так з 23 по 30 липня в бібліотеці діє книжкова виставка «Великий дар – Хрещення», біля якої проводиться урок духовності під назвою «10