Фото без опису

Ланчинська об’єднана територіальна громада Надвірнянського району Івано-Франківської області  заявляє про підтримку  та участь у проекті «Laczyc — з'єднюємо громади Ланчина та Печеніжина велосипедним рухом» підготовленого громадською організацією «Надвірнянський туристично-інформаційний центр» та про участь в реалізації проекту у якості партнера.

У рамках форуму з питань розвитку гірських територій, який проходив в Яремче в червні 2018 року  відбулось підписання договору про співробітництво між Печеніжинською та Ланчинською ОТГ. Ми домовились про реалізацію спільних проектів у сфері туризму, в тому числі про розвиток велосипедних мандрівок. В Ланчині найпопулярнішим транспортом є велосипед. Цьому сприяє рівнинний рельєф, велика кількість велосипедів на душу населення та велика протяжність селища.

Разом з тим, в нас відсутня велосипедна інфраструктура, часто велосипедисти потрапляють в аварії, а туристи не мають інформації про маршрути довкола Ланчина.

Між тим на наше переконання, створення велосипедної інфраструктури, в тому числі для вело туристів здатна стати потужним активом, що слугуватиме розвитку громад та підвищення добробуту його громадян.

Виходячи з цього ми розглядаємо вказаний проект як унікальний шанс для Ланчинської ОТГ розпочати позитивні трансформації та вирішити економічні проблеми мешканців громад.

Ланчинська селищна рада ОТГ підтвердила про готовність належно виконувати партнерські зобов’язання в рамках проекту, надавати необхідне організаційне, консультативне, технічне та інше сприяння у його реалізації.