Ми не ділимо на своїх та чужих.

 

13.07.2018 р. у Ланчинській селищній раді ОТГ відбулась зустріч селищного голови Володимира Поповича із батьками вихованців Ланчинської музичної школи із Красної. Причиною зустрічі було фінансування Ланчинської музичної школи та доля учнів із населених пунктів, котрі не увійшли до складу громади.

Нагадаємо, що в музичній школі навчається 22 дитини з населених пунктів, що не увійшли до складу громади, 11 із них з с. Красна, фінансування яких повним обсягом упало на місцевий бюджет ОТГ.

Селищний голова зауважив, що з огляду на ситуацію, котра склалась в процесі децентралізації серед населених пунктів Ланчинського куща, зокрема, беручи до уваги рішення сесії Надвірнянської районної ради, яке засвідчило неготовність прийняти с. Красна до складу майбутньої Надвірнянської громади та Перспективний план утворення громад, за яким  с. Красна відноситься до Ланчинської ОТГ, ми не будемо розривати культурні та економічні зв’язки з Красною.

Крім того, Володимир Васильович виявив занепокоєння тим фактом, що громадяни, а не місцева влада перейнялися вирішенням даної проблеми. Голова запевнив, що діти з Красної і далі навчатимуться в Ланчинській музичній школі та Ланчинському Центрі дитячої та юнацької творчості. На такій позитивній ноті зустріч була завершена.

Ланчинська селищна рада пішла на зустріч населеним пунктам, котрі виявлять бажання приєднатися до ОТГ. Тепер залишилось дочекатись зустрічного кроку від голови с. Красна та депутатського корпусу Краснянської селищної ради.