Фото без опису

31 травня в рамках Форуму з питань розвитку гірських територій, який проходить у Яремче за ініціативи ІФ ЦРМС та за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», Мінрегіону, Івано-Франківської ОДА, відбулось підписання договору про співробітництво між та Ланчинською та  Печеніжинською об’єднаними територіальними громадами.

 

Фото без опису

 

Офіційний документ підписали голови ОТГ – Володимир Попович та Ігор Довірак. Сторони домовились про реалізацію спільних проектів у сфері туризму.

 

Фото без опису

 

За словами очільника Ланчинської ОТГ Володимира Поповича, близьке географічне розташування  громад стало передумовою для налагодження обопільної співпраці.

«Один із пріоритетних напрямів нашої спільної діяльності є туристично-рекреаційна галузь. Ланчинська громада межує з Печеніжинською ОТГ. Наші територіальні громади з’єднують гори і лісові масиви, — говорить Володимир Попович. —   У нас вже є певні напрацювання і домовленості. Першочергове завдання – створення туристичного маршруту «Стежка Довбуша». Окрім того, на рівнинній території, де маємо 18 гектарів землі,  у перспективі плануємо створити рекреаційно-відпочинкову зону».

Володимир Попович додав, що таким співробітництвом уже зацікавились й ряд стейкхолдерів, які готові долучитись до реалізації туристичних проектів: «Ми вже маємо домовленості з Надвірнянським інформаційно-туристичним центром та представництвом Корпусу миру США в Україні. Вони  готові долучитись до реалізації наших програм», — резюмував він.

Ігор Довірак, голова Печеніжинської ОТГ, переконаний, що така діяльність стане передумовою для розвитку територіальних громад.

«Нині міжмуніципальне співробітництво є додатковою можливістю для розвитку і підвищення спроможності ОТГ. Рекреаційно-туристична галузь може у найближчому майбутньому дати високий економічний ефект для наших громад», — переконаний посадовець.

У свою чергу, виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей наголосив, що міжмуніципальне співробітництво ОТГ є одним з важливих інструментів місцевого розвитку. Таке співробітництво, мовляв, набуває широкого поширення серед громад в Україні.

Участь в урочистій частині  взяли представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування, південно-західного ХАБу Програми «U-LEAD з Європою» та обласної державної адміністрації.