На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в м. Івано-Фраківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

На Прикарпатті на площі 46,25 га виявлення карантинного шкідника – західного кукурудзяного жука

При здійсненні фітосанітарного моніторингу сільськогосподарських угідь з метою встановлення фітосанітарного стану території області, у вересні 2022 року фітосанітарними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області виявлено карантинного шкідника – західного кукурудзяного жука (Diabrotica virgifera virgifera Le Conte).

Фітосанітарні інспектори Держпродспоживслужби Івано-Франківщини вдвічі збільшили обсяги проведення фітосанітарних процедур під час дії воєнного стану

Після повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України морські порти в південних областях були заблоковані ворогом і країна стикнулась із неможливістю вивезення сільськогосподарської продукції морем.

Повідомлення RASFF стосовно виявлення гістаміну в тунці, що експортувався з Іспанії

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшло інформаційне  повідомлення системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів (RASFF) від 01.09.2022 р. № 2022.4907-fup 10 стосовно виявлення гістаміну в тунці, що експортувався з Іспанії (експортер: Frime S.A.U., Spain) до України (імпортер: ТОВ «ОДІСЕЙ ЛЮКС», вул. Київська 19-А, м. Вишневе, Київська область, 08132).