Фото без опису

6 жовтня в с. Дора на Івано-Фанківщині відбувся освітньо-благодійний захід, присвячений пам’яті о. Ярослава Свищука та вшануванню загиблих воїнів України.

Захід розпочався Архиєрейською Літургією, яку очолив правлячий архиєрей Василь Івасюк. Після Літургії відбулося освячення погруддя святої Йосафати Гордашевської, співзасновниці Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії.

Під час заходу відбувся благодійний концерт на підтримку військовослужбовців 3-ї окремої штурмової бригади. Організаторами заходу виступили Благодійна організація БФ «Янголи Миру та Добра», Благодійна організація «Підтримай 3-ю окрему штурмову бригаду», а також координаційна рада волонтерів Надвірнянщини. Модератором заходу була провідний методист КЗК «Центр культури і дозвілля» - Марії Попович.

Ведучі провідний бібліотекар Ланчинської міської бібліотеки для дорослих Любов Дутчак та користувач бібліотеки Роман Токар наголосили про важливість кожного українця долучитися до допомоги нашим непереможним воїнам, а саме 3-ій окремій штурмовій бригаді.

Директор Івано-Франківської філії товариства з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України» Іван Шкіндюк, голова профспілки Наталія Числова та представники колективу вручили бійцю 3-ої окремої штурмової бригади, позивний «Хірург», дві «залізні пташки» - два квадрокоптера DJI Mavic 3T Thermal.

Благодійний концерт розпочався притчею про Україну, роль якої виконала Марічка Мельничук. Пісні, мелодії, вірші, все, що від душі та істинно рідне серцю українця - проймали до сліз усіх присутніх, об’єднуючи вірою, що ми особлива та сильна нація, йдемо вірною дорогою до Перемоги під Єдиним мирним небом.

З гарною харизмою та великою любов’ю до української пісні та до людей завітала на захід гостя з Полтавщини, авторка багатьох пісень, лауреат Всеукраїнських та міжнародних конкурсів, учасниця проекту 5 сезон «Х-Фактор», солістка Полтавської обласної філармонії – Лариса Борисенко.

Мистецькі колективи виступали проникливо та з особливою теплотою, а саме: народно-аматорський вокальний ансамбль «Сонет», керівник Оксана Гасько; вокально-інструментальний ансамбль народної музики «Гуцульська кварта», гурт з міста Яремча «Forest Brothers», керівник Ярослав Купін, Христина Михалчук та Людмила Скрипник; тріо у складі Світлани Небелюк, Тетяни Мацюк, Оксани Гасько; талановиті сестрички з Делятина Юліана та Анастасія Атаманюк.

Кожна зібрана гривня буде використана на потреби захисників. Адже війна триває і запитів від наших військових багато.

Дякуємо всім, хто долучився до доброї справи, а саме приготування різноманітної традиційної їжі та випікання смаколиків! Лише разом до нашої Перемоги!

Слава УКРАЇНІ!