Фото без опису


1 жовтня в Україні – особливий день, адже ми відзначаємо три свята та пам'ятні дні, пов'язані з різними історичними подіями -  День Покрови Пресвятої Богородиці, з 1999 року на це свято відзначають День українського козацтва. Цей день вважається днем створення УПА, День захисників і захисниць України ми відзначаємо з 2014 року. З давніх-давен  наш народ прагнув незалежності  і волі і завжди мужньо захищав рідну землю від ворогів.  Саме тому, всі, хто носить почесне звання захисників України, уособлюють етапи розвитку українського війська: від князівських дружинників, запорізьких козаків, січових стрільців, вояків УПА до сучасних військовослужбовців ЗСУ.

До цієї дати Ланчинська міська бібліотека для дорослих представила на заході інсценізацію за участі героїв від князя до сучасного воїна, який відбувся біля могил воїнів ОУН-УПА та наших воїнів-героїв російсько-української війни, в рамках обласної акції «Герої нашого часу». Ліцеїсти Олександр Білоус, Назарій Дутчак, Олексій Щербатюк, Влад Вишенько, Максим Андрушко зіграли героїв всіх часів.

На кожному етапі нашої боротьби за свою державу,  українці показували приклад героїзму і мужності. Саме їм, воїнам доводилося зі зброєю в руках захищати  нашу землю, нашу державу,  цілісність її кордонів.  Сьогодні жорстокий і підступний ворог руйнує наші міста і села, вбиває і калічить мирних жителів і воїнів. Ми в неоплатному боргу перед пам'яттю тих, хто віддав своє життя за волю України, за її майбутнє.