Шановні жителі та гості Ланчинської громади! Традиційно в світлий день Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо День Українського козацтва, День створення Української повстанської армії  та День захисників та захисниць України. Ці свята виникли послідовно та нерозривно пов’язані між собою, бо поєднали в собі символ віри та нездоланності українського духу. Саме Свята Покрова здавна була захисницею Українського козацтва, а тепер і Українського війська.

      Сьогодні, ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого звання – захисника України: від вкритих сивиною і увінчаних нагородами фронтовиків до молоді, яка лише нещодавно одягла військову форму, від воїнів-інтернаціоналістів до героїв сьогодення. Цей день об’єднує різні покоління, кожне з яких має своїх українських Героїв.

Низько вклоняємося усім чоловікам та жінкам, хто в різний час віддав свої знання, силу, мужність і навіть власне життя справі захисту нашої держави. Безмежна вдячність та вічна пам'ять героям, які зберегли свободу та незалежність нашої країни!

Шановні захисники! Так важко і складно у нашій новітній історії ще не було, але саме завдяки Вам, Героям, котрі тримають в руках зброю, а в серці безмежну любов до рідної землі ми відчуваємо себе як ніколи сильною і вільною нацією. 

Від щирого серця бажаю всім Вам міцного козацького здоров’я, справжнього українського достатку та нових перемог на благо своїх родин та нашої держави! Мирної України нам усім, злагоди та щасливого майбутнього!  Нехай божественний покров Пресвятої Богородиці уберігає нас та Україну від бід і негараздів нехай Божа Матір буде прихильною до кожної української родини, до нашої рідної України.

З Днем Українського козацтва, Днем створення Української повстанської армії, Днем захисників і захисниць України і святом Покрови Пресвятої Богородиці!

Слава Україні! Героям СЛАВА!

 

З повагою. селищний голова                                                               Надія ДАНИЛЮК

Фото без опису