Фото без опису

До нового та вкрай актуального проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках — Хабах цифрової освіти» нещодавно доєдналася книгозбірня КЗК «Центр культури і дозвілля»Ланчинської ТГ – Ланчинська міська бібліотека для дорослих. Ініціативу започаткувала ВГО «Українська бібліотечна асоціація» за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що реалізується за фінансування Швеції, та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації.

Проєкт, що впроваджується протягом травня — листопада 2024 року в усіх областях України, триває у два етапи. Спершу відбулося тижневе онлайнове навчання для координаторів Хабів цифрової освіти області, яке проводили тренери. Далі, як наступний етап, координатори Хабів розпочали проводити заняття з цифрової грамотності та надавати консультації для відвідувачів бібліотек.

Провідний бібліотекар Любов Дутчак та провідний методист Марія Попович пройшли онлайн-навчання першого етапу проєкту та отримали сертифікати.

Оскільки саме зараз триває другий етап, то в межах проєкту в Ланчинській бібліотеці для дорослих проходять заходи. Бібліотека-Хаб цифрової освіти прагне, щоб кожен користувач, незалежно від віку, статі, професії отримав належний сервіс обслуговування з навчання цифрової грамотності та безплатний доступ до платформи «Дія. Цифрова освіта», а також консультаційну допомогу від фахівців Хабу.

23 серпня провідний бібліотекар Любов Дутчак провела індивідуальні консультації з цифрової грамотності для відвідувачів.

Побачивши інформацію про роботу книгозбірні як Хабу цифрової освіти, користувачі Білоус Параска та Любов Шкрумеляк вирішили доєднатися до навчання, щоб освоїти смартфон.

Так Любов Іванівна навчилася в додатку Privat24 сплачувати комунальні послуги, а Параска Михайлівна навчилася активно користуватися соцмережею Facebook та месенджером Viber, особливо це навчання допомогло їй вільно спілкуватися через вайбер та месенджер з рідними за кордоном.

Завдяки проходженню курсу з цифрової грамотності наші користувачі підвищили сьогодні рівень своїх цифрових знань і можливості для повсякденного використання.

@ula.org.ua

@UNDP in Ukraine / ПРООН в Україні

@SwedeninUA