Фото без опису

Щороку 29 серпня українці вшановують особливу дату — День пам'яті захисників України. За весь час війни тисячі хоробрих геройок та героїв нашої держави поклали свої життя за незалежність Батьківщини.

День пам'яті захисників України затвердив президент Володимир Зеленський 2019 року. Дата була обрана не випадково. Саме 29 серпня 2014 року відбулася трагедія Іловайський котел.

Того дня українські воїни повинні були покинути місто, окуповане російськими військовими та військами "ДНР". Окупанти пообіцяли відкрити гуманітарний коридор, але під час виходу ЗСУ обстріляли їх. За офіційними даними тоді загинуло близько 366 воїнів та ще сотні безвісти зникли.

Символом трагічної дати вважається соняшник, оскільки більшість військових ЗСУ загинуло в регіонах України, де найбільше полів з цією квіткою.

Сьогодні ми з особливим болем і вдячністю згадуємо героїв, які віддали своє життя за свободу, незалежність і мир в Україні і у повномасштабному вторгненні. Вони були мужніми воїнами, чиї серця палали любов'ю до своєї Батьківщини. Їхній подвиг — це священна жертва, яка ніколи не буде забута.

З нагоди цього памʼятного дня в Середньомайданському старостинському окрузі в церкві Воздвиження Чесного Хреста відслужилася Служба Божа і панахида за загиблими. В знак великої шани та поваги до наших Героїв, біля памʼятних дощок ,засвічені свічки і покладені квіти старостою Середньомайданського старостинського округу Кінашем Б. Д.

У онлайн режимі прозвучала пісня «Мить» у виконанні Христини Михалчук та інформхвилинка від провідного бібліотекаря Надія Кухарчук Героїв Україна памʼятає. Слава Україні! Героям слава!