Фото без опису

      Торгівля людьми залишається гострою та реальною проблемою для багатьох країн світу, у тому числі й для України, адже йдеться про найбрутальніше масове порушення прав і свобод людини, а інколи і право на життя.   Військові дії, економічна нестабільність, підвищення  мобільності населення, у тому числі з метою трудової міграції, зростання рівня безробіття, збільшення доступу населення до інформаційних мереж сприяють поширенню цього злочину. Це третій, після торгівлі зброєю та наркотиками, злочин за прибутковістю.

   У зв’язку з відзначенням 30 липня Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми та з метою підвищення обізнаності громадян щодо проблеми торгівлі людьми і щодо прав постраждалих від торгівлі людьми осіб у приміщенні Ланчинської міської бібліотеки для дорослих відбулося засідання круглого столу на тему: «Не стань жертвою торгівлі людьми». Марія Попович, провідний методист КЗК «Центр культури і дозвілля», презентувала підготовлені нею  інформаційні буклети «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства» і «Людина – не товар!» та звернула увагу присутніх на те, що нелегальна праця несе в собі найбільший ризик стати жертвою трудової експлуатації та сексуального рабства. І перед прийняттям такого рішення варто усвідомлювати, що втрачає людина, приймаючи рішення про трудову міграцію, а тим більше нелегальну. Директор КЗК «Центр культури і дозвілля» Оксана Гасько зауважила, що  будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Жінки та чоловіки стають жертвами сексуальної та трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для  проституції, навіть з метою вилучення органів. Для злочинців – це величезні гроші, а для людей - страждання, зруйновані сім’ї, втрачене здоров’я і навіть життя…

З метою розповсюдження важливої інформації та обізнаності жителів громади нформаційні буклети передано у всі бібліотечні заклади громади та у приймальню Ланчинської селищної ради!

Ми  закликаємо усіх берегти своє життя,  бути уважними та пильними!

Якщо ви або ваші близькі та знайомі постраждали від торгівлі людьми звертайтесь:

  • 1547- Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми
  • 527- Національна Гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми
  • 102 – Поліція
  • 112 – Служба екстреної допомоги в ЄС