Фото без опису

15 липня - День Української Державності - памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки - у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.

День Державності відзначається того ж дня, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси-України. Відповідно до указу Президента України Володимира Зеленського від 24 серпня 2021 року Україна та її мужній народ відзначатиме важливу подію - День Української Державності.

З 2024 року подія буде відзначатися щорічно 15 липня. Законопроект Nº9431 було підтримано

Верховною Радою України, відповідно до якого День Української Державності переноситься з 28 липня на 15 липня, щоб він збігався із вшануванням князя Київського Володимира Великого, в контексті "відмови від російської спадщини" Володимир Святославович, син князя Святослава Ігоровича, народився близько 960 року в Києві.

Вступивши на престол у 979 році, вже у 988 році великий князь приймає християнську віру в Херсонесі та охрещує Русь.

Завдяки хрещенню держави утворилась східна православна цивілізація, а Київ отримав статус центра духівництва. Крім того, рішучий крок

Володимира Великого наблизив Київську Русь до Європи, яка вже була християнською. Таким чином для держави відкрилась можливість розвитку та встановлення зовнішньополітичних відносин.

З нагоди свята в Добротівській бібліотеці представлено книжкову виставку « Українська державність- тисячолітня історія багатомільйонного народу», а також одна із читачів бібліотеки Голіней Андріана зачитала вірш про Україну.