Фото без опису

Почесному краєзнавецюУкраїни, відомому досліднику локальної історії. Автору багатьох краєзнавчих та фольклорно-етноґрафічних видань, коломийкарю, виконавецю місцевих сільських пісень, музики і танців, упоряднику чотирьох компакт-дисків автентичного фольклору правобережної Коломийщини – Миколі Савчуку 14 липня виповнюється 65 років з дня народження.

Його називають коломийським сміхованцем, неперевершеним коломийкарем, найвеселішим гуцулом…

З нагоди цієї дати 11 липня в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих проведено сміх-тайм «Веселий світ Миколи Савчука». Провідний методист КЗК «Центр культури і дозвілля» Марія Попович розповіла про цікаві факти із творчої та життєвої біографії Миколи Савчука, зокрема: переглянули книжкову виставку «Веселий світ Миколи Савчука», віртуально слухали гуморески, які декламувала Олеся Кінашевська, випускниця ліцею та керівник Добротівського сільського клубу Василь Бакота.

Для перегляду: https://www.youtube.com/watch?v=EAYKuSIzVZQ

Творчий доробок гумориста дуже великий: автор, співавтор та упорядник понад 20 книжок і брошур, а серед них – гумору, сатири і пародії, понад 300 актуальних коломийок, які передруковували різні періодичні видання, цитували журналісти, науковці, телеведучі, автор низки авторських гумористичних аудіокасет.

Микола Савчук «найвеселіший гуцул Європи» і його гумористичні та сатиричні твори приносять нам хвилини сміху, відпочинку і, врешті, здоров’я. Вони добрі й щирі, як і сам Микола Савчук. Це працьовита, розумна людина, сердечна і справедлива, справжній українець – патріот, який кладе цеглину за цеглиною в підмурівок України.