Фото без опису

28 червня цього року Україна відзначає 28-му річницю прийняття Конституції – головного нормативно-правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян.

У Конституції закріплений суверенітет Української держави над всією її територією, яка є недоторканною. А захист цього суверенітету і територіальної цілісності є найважливішою функцією держави і справою всього українського народу. Дієвість цієї норми Конституції українці демонструють на практиці вже десять років, боронячи Україну від російської агресії.

Напередодні свята у Ланчинській міській бібліотеці для дорослих проведено майстер-клас по виготовленню патріотичного оберегу для захисників «Боже, Україну бережи» та проведено інфо-мікс «Конституція – оберіг нашої державності», під час якого провідний бібліотекар Любов Дутчак разом з присутніми обговорювали історію та важливі актуальні положення основного Закону держави, який має найвищу юридичну силу. Також учасники заходу переглянули тематичну викладку літератури про Пилипа Орлика та історію Конституції, ознайомилися з матеріалами виставки.

Під час майстер-класу, який проводила директор КЗК «Центр культури та дозвілля» Оксана Гасько, молодь старанно працювала над вирізанням патріотичного сердечка, вкладаючи в нього свою любов та щирість.

Адже, ці патріотичні обереги для наших відважних захисників. До них діти написали міні - привітання та побажання кожному воїну. Обереги передали волонтеру БО «Благодійний Фонд «Янголи Миру та Добра»

Ми пам’ятаємо про наших справжніх героїв, які несуть важку військову службу заради миру і свободи в нашій країні. Ми всі добре розуміємо, як сьогодні необхідна захисникам наша підтримка та турбота про них. Тому зроблений руками дітей оберіг-брошка, у вигляді сердечка, має велику захисну силу.

Такі подарунки - безцінні, і вони дуже важливі для наших воїнів.