Фото без опису

Часто Конституцію іменують Основним законом, бо вона займає верховну позицію над усіма іншими законами. Для багатьох країн прийняття Конституції пов’язано з революціями чи визвольними війнами, для інших воно стало вирішальним кроком на шляху до суверенітету. Не є виключенням і Україна – Конституцію було прийнято на п’ятому році незалежності. Ця довгоочікувана і визначна для українців подія відбулася 28 червня 1996 року, і відтоді щороку 28 червня відзначається державне свято – День Конституції України.

Конституцією Пилипа Орлика, або, за іншою назвою, Бендерською Конституцією, декларувалося, що Україна є вільною як від Польщі, так і від Москви. Православна віра стверджувалася під егідою Константинополя, встановлювалися державні кордони та зовнішньополітичні відносини. Щодо внутрішнього устрою, то взаємодія гетьмана з підлеглими регулювалася своєрідним парламентом, представництво в якому мало не лише військове керівництво, а й рядові козаки.

Під керівництвом провідного бібліотекаря Надії Василівни Кухарчук були представлені в онлайн режимі вірші під гаслом «Незламна нація». Так само до цього дня був проведений майстер клас по виготовленню «етновишиванки» під керівництвом керівника-адміністратора клубів Середньомайданського старостинського округу Христини Петрівни Михалчук.

Відеоролик можете переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/100024303497341/videos/1040618837406017/

Слава Україні!Героям слава!

Слава нашим захисникам!

Обовʼязково переможемо «Незламна нація»