Фото без опису

26 червня 2024 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка згідно плану науково-методичної роботи відбулася школа менеджера для директорів центральних публічних бібліотек Івано-Франківської області в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Модератором заходу була директорка обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка, заслужена працівниця культури України Людмила Бабій, яка привітала учасників школи, подякувала колегам за плідну багаторічну співпрацю, наголосивши при цьому на важливість проведення у книгозбірнях культурно-просвітницьких подій, зосереджених на темі ментального здоров'я та безбар'єрності.

Наголосила на актуальності теми зібрання головний спеціаліст відділу культури і мистецтв управління культури, національностей та релігій ОДА Оксана Ющишин.

Про пріоритетні завдання у сфері культури з питань ментального здоров'я цікаво та професійно розказала Лариса Підвербецька, регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?».

В межах школи менеджера фахівцями Івано-Франківського центру соціальних служб Ольгою Гладій та Ольгою Осадчук, було проведено тренінг «Самодопомога Плюс». Учасники заходу ознайомилися з питаннями розвитку стресостійкості, розглянули аспекти впливу воєнних дій на особистість, методи спілкування з ветеранами та іншими групами людей, які потребують психосоціальної підтримки.

Змістовну та інформативну презентацію «Безбар'єрність - нова стратегія розвитку бібліотек» підготувала для колег Віра Хімейчук, завідувачка науково-методичного відділу ІФОУНБ ім. І .Франка. Вона озвучила цілу низку важливих завдань, які необхідно втілити бібліотекарям для розвитку безбар'єрного суспільства.

Навчальний захід став центром зацікавленої, теплої, продуктивної розмови бібліотечної спільноти області, оскільки здебільшого останнім часом робочі консультації, семінари, тренінги відбуваються у онлайн режимі.