Шановні жителі Ланчинської громади!

Щиро вітаю Вас із визначним національним святом – Днем Конституції України, який ми святкуємо щороку 28 червня.

Конституція увійшла в наше життя як головний гарант державності і демократії, незалежності і соборності України. Вона має унікальне історичне коріння, адже у той час, коли в Європі основним державним устроєм була абсолютна монархія, українці вже мали свій Основний закон – Конституцію Пилипа Орлика.

Однак, демократичний розвиток ніколи не був легким. А нашій країні – особливо непросто, адже, ствердивши соборність та незалежність, сьогодні ми змушені доводити своє право бути самостійними, відстоювати права і свободи у кривавій та підступній війні з агресором. Чи могли уявити творці Основного закону, що через багато років ми власною кров’ю, життями будемо відстоювати права, прописані у ньому, боротися за вільне і щасливе майбутнє своїх дітей? 

Конституція України – це віддзеркалення усіх наших прагнень та принципів, поглядів на те, якою має бути соціальна справедливість і державний устрій. 

Навіть у найтяжчі часи, в яких ми з Вами зараз живемо і боремося, її принципи залишатимуться непохитними! 

Під канонади обстрілів, під кулями на фронті, в окупації, у «сірій» зоні, евакуйовані за кордон… І все ж – єдині, непохитні і ще більш міцні духом!

У цей урочистий день щиросердно бажаю добра і миру, міцного здоров’я й родинного затишку, стійкості та витримки – усім українцям і особливо нашим захисникам та захисницям, котрі зі зброєю в руках зараз боронять кордони нашої країни, захищають усіх нас та наші родини, майбуття рідної України! Бажаю, щоб демократичні засади, що закріплені в Конституції, стали реаліями нашого сьогодення.  

 

Слава Україні!

Героям Слава !

 

З повагою

селищний голова                                                                               Надія ДАНИЛЮК

Фото без опису