Інформуємо, що, згідно частини 6 статті 16 Закону України «Про соціальні послуги» медіація є базовою соціальною послугою, надання якої забезпечується виконавчими органами сільських, селищних, міських рад.

Законом України «Про медіацію» визначено правові засади та порядок проведення медіації як позасудової процедури врегулювання конфлікту (спору), принципи медіації, статус медіатора, вимоги до його підготовки та інші питання, пов’язані з цією процедурою.

Так, згідно статті 1 зазначеного Закону медіація – позасудова добровільна, конфіденційна, структурована процедура, під час якої сторони за допомогою медіатора (медіаторів) намагаються запобігти виникненню або врегулювати конфлікт (спір) шляхом переговорів.

Згідно статті 9 Закону України «Про соціальні послуги» до участі в реалізації Закону можуть залучатися громадські об’єднання, благодійні та релігійні організації.

Повідомляємо, що громадська організація «Асоціація сімейних медіаторів України» (далі – Асоціація) запрошує до співпраці у сфері медіації для вирішення сімейних спорів як соціальної послуги.

Асоціація – професійне об’єднання медіаторів, які спеціалізуються на роботі у сімейних конфліктах. Заснована у 2019 році, Асоціація розвиває практику сімейної медіації в Україні та турбується про якість послуг медіації у сімейних конфліктах. Більше інформації про організацію можна знайти за посиланням: https://www.afmu.org.ua

В рамках реалізації проекту «Шляхи до справедливості у вирішенні сімейних конфліктів: реалізація доступності та якості медіації», Асоціацією:

- розроблені інформаційні матеріали про сімейну медіацію;

- безоплатно надаються послуги сімейної медіації.

Інформаційні матеріали про сімейну медіацію у форматі PDF можна завантажити за посиланням:

https://drive.google.com/drive/folders/1KiHwO1tenwNCG9Lk5gnFQJZb7YXXcuH3

Для отримання безоплатної послуги сімейної медіації (до кінця вересня 2024 року), необхідно заповнити форму за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQsZTXxcbJdxC31Yat7NzaC3ukHdX9OoZ9ya86RjcGEXLmZA/viewform

Звертаємо увагу, що форму може заповнити сторона конфлікту, адвокат або третя сторона, інтересів якої стосується конфлікт.

Деталі про отримання послуги: https://www.afmu.org.ua/for-clientsФото без опису