Фото без опису

27 травня народився Роман Іваничук - відомий український письменник, публіцист, майстер історичного роману. Цьогоріч ми відзначаємо 95 років з дня народження.

В Ланчинській міській бібліотеці для дорослих облаштовано виставку одного автора «Роман Іваничук – майстер історичного роману» та проведено літературний екскурс «Роман Іваничук: шлях до сердець читачів».

Провідний бібліотекар Любов Дутчак розповіла про творчу діяльність письменника . Звернула увагу присутніх, що вийшло близько шістдесяти книг письменника, читаючи які можна мандрувати часом і простором, відкриваючи для себе незвідані сторінки української історії. Письменник прожив 87 років, і за цей час написав багато: новел, повістей: «Місто», «Сьоме небо», «На перевалі», «Зупинись, подорожній!»…

Але найбільшу популярність Роман Іваничук здобув, як історичний романіст. Його романи «Мальви», «Черлене вино», «Манускрипт з вулиці Руської», «Вода з каменю», «Четвертий вимір», «Шрами на скалі», «Журавлиний крик», «Бо війна війною», «Орда» — це різні часи, різні географічні терени, різні жанри історичного роману, але найголовніше, що там - це любов до рідної землі й народу як смислу існування людини.

Якщо об'єднати усі романи Романа Іваничука в один цикл, то вийде один великий роман про історію України, в який автор вклав свою душу.