Фото без опису

Так хочеться спитати в неба:

Невже немає в тебе краю?

Та Богові, мабуть, найкращих треба

І душі воїнів у вись злітають

Вбивають янголів… Болить душа

Ідуть найкращі за законами війни.

Тепер їх дім – безкраї небеса.

Вони їдуть, щоб ми жили

Вдивляюся в обличчя рідні:

Скільки відваги й доброти в очах!

Ви до кінця присязі були вірні –

Навіки а наших молитвах!

23 травня українці відзначають День Героїв – щорічне свято, запроваджене на честь усіх захисників нашої країни, які боролись та продовжують боротись за рідну землю протягом не одного століття.

З нагоди свята у Ланчинській громаді відбулося віче пам’яті «Як голосно стогне від болю земля»

Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих Героїв та поклали квіти до їх могил. Настоятель храму Чуда Святого Архістратига Михаїла отець Тарас Щербатюк відправив поминальну молитву за всіх борців за волю і незалежність України.

У виступі голови Ланчинської селищної ради прозвучали вдячність та пошана тим, хто без вагань поклав своє життя за Україну та став прикладом для майбутніх поколінь.

Надзвичайно щемливо звучали вірші написані поетесою Марією Яновською та вчителькою Ланчинської гімназії Любов’ю Голіней-Іванюк у виконанні: вчителів ліцею і гімназії; працівників Відділу освіти молоді та спорту, БДЮТ, ЗДО «Ромашка», КЗК «Центр культури і дозвілля».

Зворушливо звучала пісня у виконанні викладачів Дитячої музичної школи.

Ведучі віче: Наталія Яремин (провідний бібліотекар Ланчинської бібліотеки для дітей) і Любов Дутчак (провідний бібліотекар Ланчинської бібліотеки для дорослих).

Дякуємо вам за наші життя! Ви б’єтеся за те, чому нема ціни у всьому світі – за волю, за Батьківщину. Висловлюємо велику вдячність та повагу усім Захисникам, які сьогодні мужньо захищають честь і гідність України.

Вклоняємося перед Вашою мужністю, стійкістю та відважністю. Завдяки таким Героям, як ви, нас обов'язково чекає Перемога!

Слава Україні! Героям слава!