Фото без опису

Великдень – одне з найбільших свят християн. В Україні святкується з Х століття. Пов’язане воно з Воскресінням Ісуса Христа, тому й має назву Великий день або Великдень. Раніше це свято, було пов’язано із радістю, початком нового життя. У своїх теплих, сонячних долонях − весна, приносила нам щасливе свято Великодня разом із піснею та добрим словом. У цей буремний час кровопролитної боротьби за власну унікальну Українську державу, українці чекають на свято Великодня, як надію на перемогу добра над злом. І нині, як колись давно, Великдень, або Пасха - для християн є одним із найважливіших свят, зі своїми традиціями та звичаями. Без них − не буде народу, не буде нашої історії, й нашої Батьківщини!

7 травня в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих проведено Великоднє свято «Так як колись Христос Воскрес-Воскресне вільна Україна». Під тиху сумну мелодію учасники заходу згадали наших славних героїв, які захищають нашу Україну та тих кого вже не має. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про них. Чарівні писанки (учасниці вокального ансамблю "Соловейки"Ланчинського Народного Дому) завітали на свято. Вони привітали присутніх із світлим святом Воскресіння та подарували їм пісню «На тарілці крашанка» - керівник Оксана Гасько.

Ведуча Марія Попович, провідний методист КЗК розповіла про багато традицій , які існують на свято Великодня. Великдень – це не тільки різнокольорові писанки і смачна паска. Це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво. Існує безліч повір’їв і застережень на Великдень. Дотримуючись їх, усе бажане здійснюється. Вона розповіла гостям свята одну легенду, яка трапилась на Великдень! Інсценізація цієї легенди відбулася за участі мами (провідний бібліотекар Любов Дутчак); доньки Марічки ( Мельничук Марічка-учениця ліцею) та сина Назара ( Назарій Дутчак -ліцеїст), а також хлопців з вокального ансамблю "Соловейки", які виконали пісню «Ой, у лузі червона калина» .Учасники сценки відтворили події страсного тижня та цією легендою доказали, що хто у страсну п’ятницю звеселяється, той гіркими сльозами вмивається. Чудове виконання пісні «Великодня» від учасниць НА ансамблю «Сонет» під керівництвом Оксани Гасько, стало унікальною ізюминкою заходу.

Сьогодні,у ці Великодні дні найбільше хочеться, щоб усі, хто далеко боронять українську державу, якомога швидше повернулися у сім'ї, родини, щоб жити, та разом виховувати дітей. Разом продовжувати українські традиції у своїй державі на споконвічній українській землі.

Ми щиро вітаємо всіх зі Світлим святом Воскресіння Христового, та зичимо Перемоги Україні, добра, миру, любові, та злагоди в кожному домі та кожній душі.