Фото без опису

Екологічне виховання дошкільників- це цілеспрямований процес, який спрямований на формування у дітей знань і навичок, як потрібно поводитись в природі, що можна робити а що ні, вміти гармонійно взаємодіяти з природою.

Не можна уявити життя дитини без тісного звʼязку з природою, адже природа є важливим засобом всебічного виховання дітей. Економічне виховання потрібно формувати в дітей дошкільного віку, бо у пізніше може не вистачити сил у виправлені недоліків повʼязаних у ставлені дорослої особистості до природи.

Екологічне виховання у природі може проходити у різних формах: через працю,спостереження, творчість, науковий пошук, милування.

Сьогодні 12 квітня в Добротівську бібліотеку завітала старша садкова група «Дзвіночок» Добротівської гімназії, де ознайомилась із книжковою виставкою «Знай,Люби,Бережи», а також провідний бібліотекар Леся Микитишин розповіла про природу, що природа-це їхнє життя і чим більше ми пізнаємо природу тим краще ми їй зможемо допомогти. Діти також малювали рослини,переглядали цікаву літературу, але найбільше їх захопило -це посіяти своїми рученятами насіння салатів, редиски,гороху за якими вони будуть в школі регулярно поливати і спостерігати🪴.

Отже, екологічне виховання у природі є невідʼємною складовою для становлення

людини. Основи екологічного виховання

повинні формуватися ще з раннього дитинства. Екологічне виховання тісно взаємоповʼязане з іншими видами виховання і є невідʼємною частиною комплексного виховання.

Дякую за увагу.🍀